chiropractor in actie

Chiropractor doen of niet doen?

Als je rug pijnlijk of strak aanvoelt, is ijs van toepassing en veel warmte bij de omgeving waar het pijn doet. Als je warmte gebruikt, proberen met behulp van vochtige hitte, zoals een vochtige warmte pad of een warme douche, al naar gelang gunstiger is. U kunt ook een verwarmingselement in een vochtige doek wrappen en op de rug plaatsen om vochtige warmte te creëren.

Wanneer u dingen optilt items van de vloer, moet je nooit bukken met je rug en bij het oppakken. Door dit te doen kan schade aan je rug veroorzaken, dus vermijd dit ten koste van alles. De beste methode voor het oppakken van dingen is om door je knieën te gaan, buigen en hurken en til het op.

Zorg ervoor dat je uit bed stapt zoals het hoort. Voordat je uit je bed, probeer stretching en langzaam verheffen. Dan zwaai je benen om uw vloer met behulp van je armen als dragers. Wanneer je uit bed naar behoren als deze, kan je de kans op het krijgen van letsel aan de ruggengraat verminderen.

Als u op zoek bent naar een chiropractor, voer telefonische interviews met hen voordat je aan hen in persoon ontmoet. Houd in gedachten dat in potentie een meerderheid van chiropractors bezighouden met praktijken die niet wetenschappelijk worden ondersteund. Praat met hen aan de telefoon om hun persoonlijke opvattingen en patronen van de praktijk te meten.

Verwacht geen wonderen na een bezoek aan de chiropractors. Zeker kunt u onmiddellijk een gevoel van opluchting, maar echte genezing gebeurt alleen met de voortdurende zorg. Als de chiropractor adviseert een bepaald regime, moet u aan de stok met het naar de best mogelijke resultaten te zien. Anders kun je teleurgesteld raken voor de lange termijn.

Als u regelmatig een bezoek brengt aan een chiropractor, houd dan uw vooruitgang bij tijdens de eerste vijf sessies. Als u geen verbetering ziet in alle sessies al na die eerste paar bezoeken, bent u waarschijnlijk uw tijd aan het verspillen. Kijk voor een andere zorgverlener en probeer deze voor drie sessies uit om te kijken of er een verschil is.

Kijk voor meer informatie bij de Nederlandse Chiropractie Organisatie.