sectionaal-garagedeur-beveiliging-skg amersfoort

Is jouw garagadeur veilig voor inbrekers in Amersfoort?

Wanneer je om je heen kijkt zie je al snel dat je overal verschillende soorten garagedeuren kunt kopen. Schitterend, maar zijn ze wel allemaal even veiliger voor jouw woning in Amersfoort? Het simpele antwoord hierop is NEE. Maar is dat ook meteen een probleem? Slotenmaker Sleutel Service in Amersfoort vindt van niet. En zij kunnen het weten. Immers, hun familiebedrijf bestaat al sinds 1979 en sinds die tijd hebben zij ook al duizenden Amersfoorters aan een goede inbraakbeveiliging geholpen.

Volgens Henk Meyer van Sleutel Service kan het ook anders. Het is nou eenmaal zo dat niet elke fabrikant even hoge eisen stelt aan garagedeuren qua veiligheid. Mensen willen ook design en vergeten dan soms een beetje dat het zo’n deur ook effectief tegen inbrekers moet zijn. Er zijn gelukkig een heleboel dingen die je kunt doen om de inbraakbeveiliging bij je garagedeur toch naar een hoger te tillen zonder dat het je veel geld hoeft te kosten.

Voor minder dan 10 euro koop je namelijk al een pin waarmee je de garagedeur effectief kunt blokkeren. Deze pin zet je dan op de rails van je garagedeur waardoor hij feitelijk gewoon blokkeert wanneer je hem wilt openen. Wanneer je denkt aan sloten kan je natuuurlijk kiezen voor bijzetsloten en hangsloten. Hiermee kan je ervoor zorgen dat de kanteldeuren goed afsluiten. Een ander voordeel is dat dergelijke sloten zowel van binnen als van buiten te openen zijn. Zo kan je dus toch altijd je garagedeur openen en hoef je niet eerst via een binnendeur naar de binnenkant van je garagadeur te lopen om die vervolgens te openen. Zeer gebruiksvriendelijk dus.

Maak de garagedeur vrij van planten

Mensen vinden hoge planten in de tuin vaak erg mooi. En dat is ook zo. Groen is mooi. Vooral als het aan weerzijden van het tuinpad staat. Dat vinden inbrekers helaas ook. Zij kunnen in de bossages lekker ongestoord hun werk doen zonder dat iemand hen ziet. Wat je dus wilt doen is zorgen dat zij volop in de aandacht staan wanneer ze je huis proberen open te breken. Een goede manier om dat te doen is te zorgen dat alle hoge planten en bossage rondom je huis of in ieder geval één meter van huis je af worden gesnoeid. Liefst zo kort mogelijk.

Maak verlichting bij de garagedeur

Naast al je sloten kan je natuurlijk eenvoudigweg zorgen dat de inbreker in de schijnwerpers komt te staan. Geloof ons, dat vindt hij nooit leuk. Met name lampen met een bewegingssensor zijn zeer effectief tegen inbrekers. De inbreker weet dan meteen dat ie opgemerkt is. Tegelijkertijd bespaar je hiermee ook nog eens een beetje op je stroom omdat de lamp natuurlijk niet de hele dag of nacht hoeft te branden.

In Amersfoort waakt een hond

Deze stickers zijn niet alleen heel leuk, maar ook zeer effectief als inbraakbeveiliging. Een inbreker houdt namelijk helemaal niet van honden terwijl hij het huis probeert leeg te halen. Om de sticker op je deur te plakken hoef je eigenlijk niet eens een hond te hebben. Een inbreker weet namelijk toch niet of er een trouwe viervoeter woont of niet. Het enige dat hij wil is ongezien binnensluipen en dat is juist wat je hiermee voorkomt.